Online Jegyvásárlás

Műsor letöltése

2016 május

Új címünk

A Holdvilág Kamaraszínház új címe:

1131 Budapest, József Attila tér 4.

Online jegyvásárlás

Terkep.net

Partnerünk

Térkép

Új játszási helyünk: Kult 13

Kövess minket!

Auchan Az Ifjúságért Alapítvány

Makasz

Cilinder AlapítványProgram


Lány a sárkányhajóban

Lány a sárkányhajóban

-Lány a sárkányhajóban-
kalandozás a vikingek korában 4-100 éves korig
írta: Kaszás Villő
 több

Szereplők:
Gwen: Balatoni Dóra
Sznorr: Boronyák Gergely
Művészeti munkatársak: Kontha Nelli és Koltai Judit

Megtörténhet, hogy egy ősöreg holló repül be az óvoda, a színház, vagy a művelődési ház ablakán. Megtörténhet, hogy a sok összegyűlt gyerekről eszébe jut egy réges-régi történet, ami fiatal holló korában történt meg vele valahol egy viking faluban. Vajon változtak azóta a gyerekek, vagy csak a világ változott meg körülöttük? Meséjéből talán kiderül.

Sznorr és Gwen testvérek. Mikor Gwen megbetegszik, bátyja, Sznorr, kétségbeesve keresi húgának az orvosságot. Az erdőben barangolva találkozik a tündérekkel, akikkel egyezséget köt. Megkapja az áhított gyógyszert, de ezért örökké a tündérkirály szolgája marad. Mikor Gwen felépül, Sznorr keresésére indul. Fiúruhát öltve hajózik egészen az istenek szivárványhídjáig, hogy az istenektől kapott értékes karddal kiválthassa bátyját. De a kardot csak a legügyesebb harcos kaphatja meg. Gwen három próbát áll ki, melyekben állhatatosságával, fürgeségével és apró termetével győz. Az első próba alkalmával a víz alatti birodalomból kell felhoznia Thor elejtett kalapácsát, a második próba a versenyfutás Lokival, az alakváltó istennel, harmadik próbaként Ymir óriással kell megbirkóznia. A kislány végül kiérdemli a kardot, és kiszabadítja bátyját a tündérek birodalmából.
A közönséget az ősöreg Holló vezeti végig a viking hősök útján. A nézők maguk is aktív részeseivé válhatnak a történetnek, varázsmondókáikkal, táncukkal, énekükkel.